Weeral een boek over depressie? Jazeker, het is helaas de ziekte van deze tijd, maar dit boek is wel uniek in zijn genre. Het is geschikt voor volwassenen, maar bevat ook een prachtig geïllustreerd prentenboek voor kinderen. De combinatie van een eerlijke getuigenis en nuttige informatie over diverse thema’s gerelateerd aan depressie, zorgen voor een hoopvolle en inspirerende boodschap.

De auteur gunt je een blik achter de schermen van de PAAZ (psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis) en neemt je mee in haar zoektocht naar een gelukkig leven. De worsteling met depressieve gevoelens wordt in kaart gebracht om zodoende jezelf en anderen beter te kunnen begrijpen, steunen en helpen. De wachtlijsten voor psychologische begeleiding worden steeds langer. Zelfzorg is belangrijker dan ooit, mentaal welzijn is essentieel om gelukkig te kunnen zijn. We weten het wel, maar kijken er toch vaak over; de kleine gelukjes die het leven de moeite waard maken, die voor de glimlach op ons gezicht en de rust in ons hoofd zorgen.

Naast het boek voor volwassenen, is er van dezelfde auteur ook een prachtig geïllustreerd prentenboek voor kinderen. In het prentenboek neemt de regendruppel de kinderen mee in het verhaal waarbij er verschillende emoties toegelicht worden. Nadien volgen er vrijblijvende teken- en schrijfopdrachten om mee aan de slag te gaan. De kinderen worden aan de hand van deze opdrachten gestimuleerd om positief in het leven te staan en te leren kijken naar de kleine gelukjes. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

De boeken horen bij elkaar, maar kunnen ook perfect los van elkaar gelezen worden.

Bestellen kan op de website van Brave New Books.